MVO-220314-Novex-00137

Wie is Tim Coronel?

Tim Coronel is een bekend, professioneel racecoureur. De racecarrière van Tim begon in 1994 toen hij het kampioenschap in de GTI Cup wist te winnen. Na deze overwinning stapte Tim over naar de formule wagens in de Europese Formule Opel kampioenschappen. Hierna maakt de coureur naam bij o.a. DTCC, de Dutch en European Alfa GTA Challenge en de Porsche GT3 Cup Challenge.

Naast het autoracen is Tim ook vaak te zien op televisie, waar hij in het verleden samen met zijn broer Tom het televisie programma ‘AutoXperience’ presenteerde. In 2008 startte hij met zijn broer zijn eigen raceteam onder de naam Coronel Racing, met als doel om jong talent op te leiden. Sinds 2010 rijdt Tim elk jaar de bekende Dakar-rally en weet hij bijna iedere keer de finish te halen.

Tim en Novex

We zijn trots dat één van Nederlands bekendste namen uit de autosport en Dakar coureur, nu al jaren wordt gesponsord door Novex. Tim reed privé al enige tijd op Novex banden en was zeer enthousiast geraakt over de rijprestaties van de banden.

Novex banden gaan zeer goed mee, ook in vergelijking met de gerenommeerde A-merken. Ik was ook zeer verbaasd over de brede doelgroep die dit merk kan beleveren. Voor mij de juiste redenen om mijn naam aan het merk te verbinden en het partnership met Novex aan te gaan.”

Tips van Tim

Is het 7º Celsius of kouder? Dan is het raadzaam om te wisselen naar winterbanden.

Winterbanden kunnen de remafstand in winterse weersomstandigheden flink verkorten. De lamellen zorgen samen met het speciale rubbermengsel voor een optimale grip op de weg, terwijl de diepere groeven ervoor zorgen dat het water goed afgevoerd wordt. Terwijl je op winterbanden rijdt, slijten je zomerbanden niet, dus ze gaan veel langer mee. Novex heeft goede winterbanden in het assortiment, informeer hiernaar bij je bandendealer!

 

“Liever een slechte auto met goede banden dan een goede auto met slechte banden!”

 

handtekening2

Je auto maakt maar op vier punten contact met de weg. Deze contactpunten zijn zo groot als een handpalm.

Daarom zeg ik: “banden zijn de basis van je auto en besteed er aandacht aan.”

Je profiel oprijden totdat het canvas zichtbaar is, is zéér onveilig! Vervang je zomer- en winterbanden op tijd! Bij zomerbanden is het minimale toegestane restprofiel 1,6 mm en bij winterbanden 4 mm restprofiel.

slecht profiel

Monteer nooit op een as twee verschillende profielen. Je kunt wel op de voor- en op de achteras verschillende profielen monteren.

Dus altijd op beide assen van je auto twee identieke banden monteren!

Check regelmatig je bandenspanning!

Je auto rijdt er niet alleen beter door (meer grip), maar het scheelt ook in je brandstofverbruik!

Laat je banden uitlijnen. Ook daar gaat je auto beter van rijden en scheelt het in het brandstofgebruik.

Je banden zullen bij een goede uitlijning regelmatiger/normaal slijten en hoeven daardoor niet eerder vervangen te worden.

Wist u dat u uw caravanbanden ieder jaar zou moeten laten inspecteren?

Caravanbanden kunnen hun ronde vorm verliezen omdat ze lang stil hebben gestaan. Ook kunnen caravanbanden uitdrogen. Dit levert een gevaar op voor de verkeersveiligheid. Een uitgedroogde band geeft een verhoogd risico op klappen, zeker bij een zwaardere belasting bij caravans.

De levensduur van een caravanband is maximaal zes jaar.

Ons assortiment aan banden

Novex het beste alternatief! Novex is een privémerk van de Van den Ban-groep. Als u geïnteresseerd bent om het merk Novex in uw assortiment op te nemen, neem dan contact met ons op via: info@novexbanden.nl

© Copyright 2019 novexbanden.nl / door DINK